DISCLAIMERThe Vintage Gallery

Disclaimer / About Vintage Costume Jewelry & garments

Goed om te weten (en rekening mee te houden):

Het zijn allemaal originele oudere stukken en als u met mij de passie deelt van het dragen van een oud juweel, bijou etc. dan begrijpt u de voordelen hiervan.
Het nadeel echter is dat er wel eens iets mee kan zijn zoals het verkleuren van (de lijm achter) steentjes of het aangetast zijn of slijtage van het materiaal. Ik controleer de sieraden, kleding etc. altijd en zal u over eventuele gebreken dan ook naar mijn beste weten informeren.
U dient het sieraad, de tas of het kledingstuk waar u interesse in heeft altijd zelf goed te bekijken op de foto’s en de info te lezen. Extra foto’s of info wil ik natuurlijk altijd verstrekken. U koopt een oud sieraad, tas of kledingstuk dan ook zoals het is.
Ruilen alleen indien vantevoren expliciet afgesproken en op de bon geschreven, echter geen geld terug.
Ook goed om te weten is dat onderdelen als specifiek gevormde of kleur van stenen soms moeilijk te vinden zijn. Nadat ik een sieraad heb ingekocht loop ik het ook altijd even goed na op eventuele ontbrekende steentjes en controleer of de steentjes nog goed vast zitten. Het zijn echter allemaal oudere sieraden waar voorzichtig mee moet worden omgegaan. Lijmverbindingen kunnen breken als een sieraad hard wordt neergelegd of wanneer deze valt of ze kunnen oplossen in water. Ik kan dan ook niet verantwoordelijk worden gesteld voor zoekgeraakte steentjes. Natuurlijk kan ik voor u kijken of ik toevallig nog een dergelijk steentje voorradig heb en kan deze er dan, indien gewenst, voor u inzetten.
Wat betreft armbanden en colliers met schakels, deze behoren zo veel mogelijk plat in een doosje opgeborgen en vervoerd te worden daar de schakels onder invloed van druk kunnen breken. Vaak is het materiaal van dien aard dat hier dan niets meer aan te doen is. Ik kan dan ook niet verantwoordelijk worden gesteld voor een gebroken schakel.

TIPS voor het gebruik van Vintage Costume Jewelry en vintage kleding

  • Als u een sieraad laat vallen, controleer dan altijd of alle steentjes er nog in zitten, zodat u zonodig ter plekke naar de uitgevallen steentjes kunt zoeken.
  • Als u sieraden meeneemt, bv op vakantie, bescherm deze dan goed, zoals in een doosje en nooit zomaar los in een tas.
  • Vermijdt zoveel mogelijk het contact met water
  • Spuit geen parfum op parels, daar deze hierdoor beschadigen
  • Transpireert u erg, maak het sieraad dan na het dragen met een iets vochtige doek schoon en dep daarna voorzichtig droog of gebruik een föhn.
  • Laat vintage kleding na het dragen luchten, zodat je het wassen nog even kunt uitstellen 🙂
  • Was delicate stoffen op de hand of vraag advies bij een stomerij.